مدیر آب و فاضلاب شهرستان رودان در پاسخ به پیگیری خبرنگار فارس ضمن تشریح داستان آب گرانتر از بنزین در رودان از شهروندان خواست تا در مصرف آب تمام اصول را رعایت کنند.
به گزارش سایت هنر و فرهنگ از رودان، طی روزهای اخیر مطلبی در فضای مجازی انتشار یافته بود با عنوان آب در رودان گرانتر از بنزین که در آن در قالب یک ویدئو برخی از شهروندان از میزان آب بها مصرفی خود به شدت گلایه می کردند.
خبرنگار فارس در رودان برای روشن شدن موضوع با پیگیری این مطلب در گفتگویی اختصاصی با مدیر آب و فاضلاب شهرستان رودان به اصل ماجرا پرداخت.
حمید کمالی در این گفتوگو با بیان اینکه این موضوع ابتدا از سوی یکی از روستاییان به فضای مجازی و جراید کشانده شده بود به تشریح آن پرداخت و گفت: شخصا از همان ابتدا کار با حضور در روستا مورد نظر به بررسی شبکه آب شرب پرداختم که متوجه شدم کسانی که به میزان آب بها مصرفی خود معترض بودند خودشان دارای مشکل بودند، به عنوان مثال یکی از آنها ۳۰ درخت مثمر در منزل مسکونی اش کاشت کرده بود که بصورت قطره ای آبیاری می شدند، دیگری با آب شرب اقدام به ساخت و ساز می کرد که در این هنگام هر کس اقدام به ساخت و ساز نماید برای او تعرفه آزاد محاسبه می شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از معترضان بعد از کنتور آب خود دارای ترکیدگی بود که این امر باعث افزایش میزان آب مصرفی و افزایش قیمت آب بها شده است.
وی تصریح کرد: تقریبا همه دارای مشکلاتی از این دست بودند اما با تمام این تفاسیر از آن ها خواستیم مراجعه کنند تا آب بها مصرفی شان به دقت بررسی و بازنگری شود.
کمالی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص خبر اصلاح قبوض در جراید، بیان داشت: بنا بر اصلاح قبوض نبود بلکه حتما قبوض آنها به دقت بررسی خواهد شد و اگر واقعا خطایی باشد اقدام لازم انجام میگیرد.
وی در ادامه به بیان تعرفه جدید و نحوه محاسبه جدید آب بها مصرفی مشترکان پرداخت و گفت: در واقع در سال ۱۴۰۲ علاوه بر تعرفه جدید آب بها شیوه محاسبه هم تغییر کرده است و در آن مصرف تا الگو مصرف یعنی تا ۱۶ متر مکعب، قبض مشترک تقریبا صفر خواهد بود و نهایتا یک قبض ۱۶ هزار تومانی صادر می شود و اگر مصرف بالاتر از الگو مصرف باشد مبلغ آب بها به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت و در یکی از همین موارد معترض هم فردی بود تا ۲۶ برابر الگوی مصرف، آب بها مصرفی داشت که قطعا بر همین اصل قبض وی صادر شده است.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان رودان در ادامه از شهروندان خواست تا این الگوی مصرف را رعایت کنند چرا که در برخی مناطق شهرستان همچنان مشکلات آبی وجود دارد.
وی تاکید کرد: متاسفانه در برخی مناطق روستایی شاهد کاشت بیش از ۳۰ تا ۵۰ درخت در منازل هستیم در حالی که پساب آنها هم رها شده است و این قطعا به وضعیت آب در شهرستان ضربه میزند.
وی خاطر نشان کرد: شهروندان اگر طبق الگو مصرف کنند یارانه مورد نظر شامل شان خواهد شد و آب بها مصرفی آنها کاملا مناسب خواهد بود چرا که الان تولید هر متر مکعب آب برای آب و فاضلاب تقریبا ۱۸ هزار تومان هزینه دارد و مصرف هر هزار لیتر برای یک شهروند فقط ۴۰۰ تومان محاسبه می شود اینجاست که براحتی تفاوت را می توان احساس کرد.
حمید کمالی در پایان تاکید کرد: آب شرب نباید در سایر امور مصرف شود و اگر در روستا هم هستیم در حد چند درخت برای فضای سبز منزل باشد و تلاش کنند از آب کولر یا آب ها برگشت خورده از ظرفشویی یا روشویی این کار صورت گیرد و توجه شود که مصرف آب شرب برای ساخت و ساز هم مجاز نیست.
وی بیان کرد: رویکرد اصلی در زمینه مدیریت مصرف باید فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم باشد تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.
مدیر آبفای رودان با اشاره به اینکه ممکن است کنتور برخی خانوارها نیاز به بررسی داشته باشد از مردم خواست تا در صورت مشاهده این مشکل با شماره تلفن ۰۷۶۴۲۸۸۳۷۷۰ آبفای رودان تماس بگیرند تا حقی ضایع نشود.
پایان پیام/۸۸۰۵۹